Обережно кодогенерація

This page summarizes the projects mentioned and recommended in the original post on dev.to

Our great sponsors
  • InfluxDB - Power Real-Time Data Analytics at Scale
  • WorkOS - The modern identity platform for B2B SaaS
  • SaaSHub - Software Alternatives and Reviews
  • gogoprotobuf

    [Deprecated] Protocol Buffers for Go with Gadgets (by gogo)

    В проекті ми використовуємо офіційну бібліотеку Protobuf github.com/protocolbuffers/protobuf, яка підчас серіалізації використовує рефлексію і будує слайс байтів через append. А потім я дізнався про "Protocol Buffers for Go with Gadgets" github.com/gogo/protobuf, бібліотеку-fork яка генерує додатковий код щоб прибрати рефексію підчас серіалізації і вже записує в слайс байтів по індексу бо так швидше. Коли змінював одну бібліотеку на іншу то важливим вважав що стало працювати швидше і написані раніше тести пройшли успішно. І все б було гаразд але в проекті існувала латка яка через пару тижнів після заміни перезапустила мікросервіс через паніку:

  • easyjson

    Fast JSON serializer for golang.

    Бібліотека easyjson теж для серіалізації працює через додатковий код замість використання рефлексії. Але після внесення в easyjson одної з оптимізацій, час від часу почали отримувати зламаний JSON, ось приклад тесту який покаже помилку.

  • InfluxDB

    Power Real-Time Data Analytics at Scale. Get real-time insights from all types of time series data with InfluxDB. Ingest, query, and analyze billions of data points in real-time with unbounded cardinality.

  • Звісно хочеться використовувати оптимізовані бібліотеки, але стандартні краще протестовані та мають менше помилок. Приклади доступні в репозиторії.

NOTE: The number of mentions on this list indicates mentions on common posts plus user suggested alternatives. Hence, a higher number means a more popular project.

Suggest a related project

Related posts